Når du handler eksempelvis stofsofaer er du muligvis kommer forbi det begreb, som man kalder Martindale. Martindale testen går i alt sin “enkelthed” ud på, hvor slidstærkt stoffet på det angivne møbel er.

Martindale er altså den måleenhed, hvormed slidstyrken på møbelstof beskrives.

Vi anbefaler

Til sofaer til brug i private hjem, anbefales et minimum af mellem 15.000 – 25.000 Martindale, for at kunne klare normalt slid

Til sammenligning med dette anbefales det normalt, at man bruger et stof med over 50.000 Martindale i offentlige miljøer, såsom toge og busser etc.

Hvordan måles det?

For at måle Martindale udsættes stoffet for en maskine, der belaster stoffet på samme måde, som når man sidder i sofaen. Man trækker simpelthen stoffet ud, og ser hvor lang tid der går, før stoffet påvirkes i en grad at der sker en mærkbar ændring i udseendet.

Se video af Martindale test: